Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/dags-att-fasta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Dags att fasta!

Blogginlägg  

Just nu är det ingen matkärlek för min del. Eller jo, egentligen är matkärleken överväldigande för tillfället. Jag är nämligen inne på min trettiofemte timme av fasta. Vanligtvis brukar jag fasta 16:8, alltså ett ätfönster på åtta timmar mellan 12.00 – 20.00 i princip. Jag skippar frukosten med andra ord. Den senaste tiden har jag märkt att jag har börjat vara mindre noga. Jag har ätit senare på kvällen än jag ska och tidigare på förmiddagen. Det kände därför att jag fick ta mig i kragen, så där som man får göra ibland när man svävar ut lite för mycket. Jag är annars väldigt nöjd med intermittent fasta och tror mycket på dess positiva effekter. Egentligen har jag varit skeptisk till längre fasta, men efter att ha lyssnat på en föreläsning av Jason Fung på kostdoktorn blev jag väldigt inspirerad. Han behandlar sina diabetespatienter med långvarig fasta, ibland så länge som två veckor! Jag tänkte kan de så kan jag. Jag äter ingenting, dricker te, mineralvatten och lite annat som påminner mycket om sånt som fattiga bönder åt som nödmat i Historieätarna.

DSC_4128            Hungern igår var extrem. Det var nästan så att jag funderade på att bryta fastan, vilket verkligen förvånade mig. Jag trodde att det skulle vara mycket enklare, van fastare som jag är. Det jag vill åstadkomma med den här fasteperioden är att först och främst se hur jag reagerar och dokumentera det. Jag kände att maten hade mig i ett lite för starkt grepp och jag vill frigöra mig från det. Det som var intressant igår var att jag blev nedstämd när jag inte fick äta, tyckte livet kändes trist utan mat. Så tycker jag inte att det ska behöva vara. Jag vill att det ska finnas andra saker än mat som gör mig glad. För det andra hoppades jag att jag skulle bli mentalt klar och produktiv. Hittills har jag snarare blivit handlingsförlamad av hunger, men vi får se hur kommande fastetimmar ter sig. För det tredje så vill jag komma tillbaka på spåret med min periodiska fasta. Det ska vara 16 timmar och inget annat. Jag vill dessutom lägga in en 24-timmarsfasta 1-2 gånger i veckan. Vi får se om jag lyckas med mina ambitioner!

(Visited 914 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!