Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/det-finns-olika-sorters-dietister/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Det finns olika sorters dietister!

Blogginlägg  

Händelseförlopp:

  1. Icakuriren publicerar en artikel om kokosolja med Maj-Lis Hellénius. Artikel handlar i stora drag om att kokosolja inte har några av de hälsofördelar som det ofta skrivs om. Kokosolja är mättat fett, vilket vi får i oss för mycket av.
  2. En insändare skriver att det inte kan stämma att kokosoljan inte har några positiva effekter då insändarens son har fått ett nytt liv tack vare några skedar kokosolja per dag.
  3. Ännu en insändare… Från en dietist, se bilden nedan.

IcakurirenKokosolja

Jag kan konstatera att vi inte är någon enad dietistkår.

Vi som skriver den här bloggen vill vara dietister som hjälper människor till en bättre hälsa. Vi vill följa den senaste vetenskapen och se framtidens möjligheter. Vi tror att matens effekt på hälsan är så mycket mer än vad forskningen vet idag, och vi ser fram emot att ta in ny forskning. Det kan hända att saker vi tror på nu kommer ändra sig, men det får framtiden utvisa.

Omättat fett är inte fel, men inte mättat fett heller. Inte enligt senaste forskningen.

Ser vi dietister ett negativt samband mellan mycket mättat fett och försämrade kolesterolvärden? Vi litar på forskningen som inte visar på några försämrade blodfetter. När vi tänker efter så ser vi ofta förbättring, men det händer också att något av blodfetterna höjs, men vi väljer då att granska hela kolesterolspektrat och se hur vi kan jobba för förbättring.  Läs mer i vår Kolesterolskola.

Det är tråkigt att höra att dietisten i inlägget känner sig påhoppad, jag önskar ingen den känslan. Samtidigt tycker jag det är sorgligt att man inte kan ändra sig när vetenskapen ändrar sig. Det sorgligaste av allt: de råd som finns idag är för dåligt uppdaterade. USAs kostråd kommer uppdateras under året, och kommentarerna från dietistkåren verkar spännande. Vi hoppas på samma utveckling i Sverige!

Vi ser fram emot framtidens forskning och en förbättrad folkhälsa!

/Theres

(Visited 827 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!