Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/enkel-och-snabb-mat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Enkel och snabb köksrenoveringsmat

Blogginlägg  

Hur gör man för att äta bra mat under tiden man renoverar köket? Det är just vad vi håller på med i vårt hus nu. Då gäller det att hitta enkla sätt att laga mat på, och ibland kan det hända att det blir någon liten kompromiss. Vi har kyl och frys och en kokplatta, men det blir svårt när vi inte har några ytor att vara på och vill undvika disk. Här kommer mina bästa tips efter de 3 första veckorna utan kök.

  • Matlådor: Jag gillar egentligen inte att använda mikron, men just nu får det vara en kompromiss. (Egentligen tycker jag att en mikro bara har en funktion: att värma vetekuddar.) Innan vi rev ut köket laddade jag frysen med matlådor, och någon gång per vecka har jag nu lånat mina föräldrars kök och gjort storkok. För att göra mikrovärmnigen lite bättre undviker jag plastmatlådor och använder glasmatlådor.
  • Sallader: Sallader går att varierar ganska mycket. Det kan vara olika typer av färska salladsgrönsaker, men det finns också en del saker på burk som oliver, soltorkade tomater och kronärtskockor som gör salladen matigare. Eller varför inte köpa färdigkokta rödbetor, ger en supermumsig sallad! Till salladen har vi tonfisk, sardiner, räkor, kräftstjärtar och någon gång har vi stekt bacon eller korv eller värmt kyckling eller biffar från frysen.
  • Plockmat: Avokado rullat i skinka med små tomater till är en toppenfrukost! Färdiga snacksmorötter på påse är superenkelt att använda om man vill slippa skala. Perfekt som mellanmål. Kokta ägg är alltid bra mat, och enkelt att koka många på en gång och ha på lager i kylen. Ostar av olika slag och oliver är mat som kan komplettera det mesta.
  • Charkmat: I vissa butiker finns det stort utbud av färdig mat i charken, och vi har en sådan butik här. Där kan man inte bara köpa grillade revben eller kyckling, utan också grönsaksrätter och såser. Klart att det går att köpa med mat från olika restauranger, men det är så smidigt att köpa med färdig mat när man ändå är och handlar.
  • Frukost: Yoghurt med nötter är enkelt, eller att koka gröt på vår kokplatta. Oftast kokosgröt eller gröt på bovetekross. Kokta ägg med köpt grönsaksjuice är heller inte dumt.

Skriv en kommentar om ni har fler bra tips!

/Theres

(Visited 1 566 times, 9 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!