Fint på buffébordet!
BlogginläggDet är många som sitter och funderar just på vad det ska bjuda på när det är dags för bröllop, examensfest eller dop. Jag tycker att zucchinivåffla är väldigt gott och passar bra på buffébordet som ett litet tilltugg. Lätt att göra är det och väldigt allsidigt. Man kan lägga på sin favorittopping, men extra gott tycker jag det är med keso. Här provade jag med lufttorkad skinka och blå vallmofrön. Det är riktigt gott! Jag kan också tänka mig lite lax med crème fraiche, dill och rödlök. Bara fantasin sätter gränser.
Zucchinivåfflor:
Cirka 3 st
- 3/4 zucchini, grovt riven
- 3 msk mandelmjöl
- 2-3 ägg
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 1 dl grädde
- smör vid tillagningen
Man börjar med att riva zucchini grovt. Sedan tillagar man den i mikron på högsta effekt i cirka 4 min. Man låter den svalna och lägger den sedan i en tunn handduk och pressar ut så mycket vätska som möjligt. Det blir cirka 1 dl urpressad zucchini som man vispar med äggen och sedan övriga ingredienser. Man häller i grädden sist och låter smeten vila en stund. Om den är för lös tillsätter man en gnutta fiberhusk och rör om. Sedan tillagar man den i våffeljärnet på hög värme i rikligt med smör.
Glad sommar!