Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/fransk-kycklinggryta-med-forsta-ograset/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Fransk kycklinggryta med första ogräset

Blogginlägg  

DSC_1684Ibland vill man att maten ska vara full av smaker och färger, gärna hett och exotiskt. Ibland vill man ha mer klassisk “comfort food”. Här är ett exempel på det senare. Jag fick äntligen användning för min fina bouquet de garni från Paris. Den innehåller timjan, hel koriander, persilja, lagerblad och mejram. Den fick följa med längst ned min kycklinggryta och ge smak.

DSC_1690

Sedan skalade jag morot med den här fantastiska potatisskalaren. Vad roligt det är att laga mat när man har bra verktyg. Den är nyinförskaffad på proffsbutik i Köpenhamn.DSC_1691

Jag stoppade ned morot, selleri, gul lök, pepparkorn och en dl vatten i grytan tillsammans med kycklinglår. Om jag hade haft vitt vin skulle jag använt det.

DSC_1723

Så lät jag det stå LÄNGE i ugnen med lock på i 100-125 grader. Jag tycker om att ha mat i ugnen så länge att jag glömmer bort att jag lagar mat. Efter några timmar är kycklingen så mör att den bokstavligen faller av benen så man ska vara lite försiktig när man äter det så att man inte sätter småben i halsen. Jag tog av locket på grytan, lät vätskan reducera något och tillsatte cirka 1/2 dl grädde, 1-2 msk dijonsenap, salt och plockade ur kryddpåsen.

DSC_1736

Så gick jag ut i trädgården och plockade en fransk delikatess, späda maskrosblad som jag hackade över anrättningen. Voilá!

(Visited 170 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!