Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/karleken-till-mat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Kärleken till mat

Blogginlägg  

Att få blogga för en ny tidning vars mathållning helt överensstämmer med min egen inställning och passion – känns helt fantastiskt kul. Därför vill jag börja med att  hylla “Matkärlek” med min kärlek till just MAT! Rätt sorts mat.
Min kärlek till mat och matlagning började ganska sent – inte som nu när 10-åringar är fullfjädrade kockar! Jag var runt 22 och hade lagat mycket av min egen mat sedan jag var 16. “Mat och mat” –  den bestod till största delen av mackor eller konserver som pyttipanna, gulaschsoppa och ravioli. På sin höjd kokade jag spaghetti och lagade nödtorftigt till en egen köttfärssås.

Men så en dag hände något. Jag minns det tydligt. En nybliven väninna var en hängiven och passionerad matlagerska, hon kreerade de mest fantastiska grytor och kötträtter jag någonsin smakat! Hon bjöd mig på en väldigt god middag en lördag och det var pang – startskottet! Jag blev otroligt inspirerad av min väninna, Maria, och vi startade ett matlag med tre andra matroade unga människor.

Nu blev jag tvungen att anstränga mig för att imponera på mina vänner. Samtidigt som jag lärde mig allt mera av mina lika matroade vänner. Ett längre kärleksförhållande med en skicklig kock banade vägen framåt. Experimentlustan tog över och sedan dess följer jag väldigt sällan ett recept.  Att laga mat är för mig att skapa, att visa upp och smaka av ett litet konstverk! Att jag sedan haft besvär med mage och tarm under många år har gjort mig nyfiken på kosten och näringens betydelse. Näringslära är faktiskt ett otroligt spännande område. Ny forskning om mage och tarm likaså.

Det var också därför jag utbildade mig till kostrådgivare sent omsider i livet. Att få en nystart i yrkeslivet och känna att man verkligen arbetar med det man brinner för är fantastiskt givande. Sedan snart 1, 5 år har jag varit så gott som laktos, gluten och sockerfri. Under året som gått har jag stått i köket och testat mig fram för att hitta den mat min kropp tycker om och mår bra av. Det har blivit en del recept sedan dess. De allra flesta är inspirerade av LCHQ och Paleokost. Behöver jag tillägga att jag mår bättre än någonsin, -10 kilo utan ansträngning och att den tidigare svullna, bullrande pasta- och mackmagen är puts väck?

Ciao från Åsa/Gott&Nyttigt

(Visited 457 times, 2 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!