Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/lyxsnacks/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Lyxsnacks

Blogginlägg  

Vinterns godaste, lyxigaste och förmodligen nyttigaste snacks har varit och är fortfarande valnötter. Inte vilka valnötter som helst, utan nötter plockade av barnen, här i Eskilstuna. Normalt sett har vi förstås inga valnötsträd i stan, åtminstone inga som bär frukt. Ändå hittade barnen en innergård med ett övergivet valnötsträd som de med vild samlariver (gissningsvis ärvd från modern) gick lös på en dag i slutet av oktober.
 
Jag kan inte påstå att jag var så tacksam den kväll jag stod och skrubbade 200 valnötter rena från jord och fruktkött. Men nu, när nötterna torkat klart och har förgyllt våra frukostar, middagar och andra stunder med en långt rikare och godare smak än vanliga köpta valnötter – då är allt besvär glömt och förlåtet. Och skulle barnen ha samma samlarlycka även nästa höst så lovar jag dyrt och heligt att sätta maken på att tvätta nötter istället.

Valnötter

(Visited 367 times, 2 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!