Macka med gubbröra

Antal: 6 portioner
- Energi: 404 kcal
- Protein: 15 gram/portion
- Fett: 35 gram/portion
Ingredienser
Mandelbröd
- 50 g smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 st ekologiska ägg
- 0,5 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
Gubbröra
- 1 burk bohusmatjes
- 2 kokta ekologiska ägg
- 0,5 st hackad gul paprika
- 2 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- 2 dl keso
- 1 dl finhackad persilja, dill och gräslök
- 1 nypa havssalt
- 1 krm nymald peppar
Gör så här
Mandelbröd: Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Blanda ner mandel, ägg, grädde och salt. Blanda fiberhusk med bakpulver, rör ner i smeten och rör om ordentligt.
Låt svälla i 5 minuter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och bred ut till ovala brödkakor. Grädda på 225 grader i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.
Gubbröra: Skär sillen i små bitar och hacka äggen och paprikan i samma storlek. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, keso och örter. Rör försiktigt ner sill, paprika och ägghack. Strö över dill, gräslök och persilja. Krydda.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!