Macka med gubbröra

Antal: 6 portioner
  • Energi: 404 kcal
  • Protein: 15 gram/portion
  • Fett: 35 gram/portion

Ingredienser

  • Mandelbröd

  • 50 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 st ekologiska ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • Gubbröra

  • 1 burk bohusmatjes
  • 2 kokta ekologiska ägg
  • 0,5 st hackad gul paprika
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl keso
  • 1 dl finhackad persilja, dill och gräslök
  • 1 nypa havssalt
  • 1 krm nymald peppar

Gör så här

Mandelbröd: Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Blanda ner mandel, ägg, grädde och salt. Blanda fiberhusk med bakpulver, rör ner i smeten och rör om ordentligt.

Låt svälla i 5 minuter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och bred ut till ovala brödkakor. Grädda på 225 grader i 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

Gubbröra: Skär sillen i små bitar och hacka äggen och paprikan i samma storlek. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, keso och örter. Rör försiktigt ner sill, paprika och ägghack. Strö över dill, gräslök och persilja. Krydda.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Tjälknöl

Lägg in det frysta köttet i ugnen på ett galler, och ställ en form eller plåt under för att samla upp köttsaften. Sätt ugnen på 90 grader. Efter ett p...

Räkcocktail

Strimla isbergssalladen fint och lägg i iskallt vatten. Skala räkorna. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vit...

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!