Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/ren-och-skar-njutning/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Ren och skär njutning

Blogginlägg  

Listan kan göras lång över alla de saker som gör att jag verkligen älskar lågkolhydratskost.

 • Min mage som strulat sedan jag var barn är lugn och glad (så länge jag sköter kosten).
 • Mitt sötsug är som bortblåst och även om jag ibland kan känna sug så är det långt ifrån så stark som då jag var en sugar-junkie.
 • Min mage är platt efter maten och no more gravidmage.
 • Jag är mätt och nöjd varje dag.
 • Jag äter gudomligt gott varje dag och känner inte att jag behöver missunna mig något. Skrev ett inlägg på min andra blogg om det häromdagen. Du kan läsa inlägget här.
 • Jag håller min vikt stabil. Förr kunde jag pendla upp och ner i ett 5-kilons-spann under ett par dagar (nej jag överdriver inte). Min kropp är som en svamp som suger åt sig alla kolhydrater och därmed vätska som den kommer åt. Byxor som passade den ena dagen kunde vara för små dagen efter. Så länge jag håller mig borta från för mycket kolhydrater så håller kroppen sig lugn och trygg.

För mig är den här kosthållningen och livsstilen verkligen optimal! Jag älskar även att jag kan unna mig (gillar inte det uttrycket men hittar inget bättre just nu) gott utan att sockerdjävulen tar tag i mig och får mig att tömma skafferiet i jakt på mer och utan att kroppen svullnar upp.

Här är ett recept på gott som jag ”unnade mig” häromdagen. Riktigt gott! En sån här bit med en kopp kaffe – ren och skär njutning!

Nötigt chokladbräck, ca 10 bitar

 • 1 dl skållad sötmandel
 • 3/4 dl kokosflakes
 • 0,5 dl hasselnötter
 • 0,5 dl riven kokos
 • 0,5 dl solrosfrö
 • 100 ge mörk choklad, minst 70 %

Grovhacka mandeln. Rosta sedan mandeln, hasselnötter och solrosfrö i en torr panna tills de blivit gyllenbruna.

Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron.

Blanda chokladen med de rostade nötterna, fröna och kokosen. Se till att allt täcks av chokladen. Bred sedan ut på ett bakplåtspapper. Strö över lite riven kokos om du vill. Låt svalna och stelna. Skär sedan i bitar som du tycker är lagom stora.

Njut!

IMG_1869[1]

(Visited 2 332 times, 1 visits today)
 • Recept
 • Reportage
 • Inspiration
 • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!