Svårt att inte ryckas med!

Blogginlägg  

DSC_4300

Ja, nu har det blivit så där grönt och inbjudande som gör att jag blir full av energi och handlingskraft. Nästan lite för mycket blir det. Jag vill så mycket så att jag nästan inte vet vad jag ska börja. Då är det bra att ta sig en cykeltur för att rensa tankarna och bli mentalt närvarande igen.

DSC_4293

Jag cyklade ned till sjön häromdagen eftersom jag visste att det fanns våtarv där som jag kunde plocka. Jag hittade samtidigt mer löktrav.

DSC_4335

Våtarvens stjälkar har hunnit bli lite sega längs ned, men om man håller sig till den översta tredjedelen så kan man äta stjälk och allt.

DSC_4338

Jag gjorde dels en pesto med våtarv, löktrav, basilika, parmesan, valnötter och olivolja. Jag gillar verkligen att stoppa ned lite vad som helst. Nja, inte vad som helst. Peston smakar lite av vitlök tack vare löktraven.

DSC_4358Sedan blancherade jag våtarven, stekte den i smör och pressade lite citron över. Till den åt vi en mustig gryta med kyckling i tomatsås. Inga konstigheter, bara kycklinglårfiléer som fått steka tillsammans med vitlök och gul lök i olivolja. Sedan tillsatte jag krossad tomat, en nypa sötning, oregano, salt och peppar. Enkla rena smaker. Mycket italienskt! Våtarven smakade mycket som Agretti, som jag brukar använda istället för pasta till goda såser. Jag hade egentligen funderat på att odla det i år, men det blev inte av. Nu hittade jag ett substitut som jag inte behöver sköta om. Perfekt!

 

 

 

(Visited 244 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!