Veckans Näringskoll: Äggets dag Hurra!
BlogginläggIdag är det äggets dag eller World Egg Day.
Äggets dag har funnits sedan 1996 och firas den andra fredagen i oktober i flera länder. I Sverige har den än så länge varit ganska anonym och sockerbomberna våfflor, kanelbulle och kladdkakan har fått betydligt mycket mer uppmärksamhet. Dags att ändra på det! I en del andra länder firas äggets dag med karnevaler, matlagningstävlingar och äggmåleri.
Jag har redan hyllat ägget i ett tidigare inlägg men detta livsmedel är värt att lyftas igen. Den förtjänar sin egen dag. Det går tyvärr inte att locka till impulsköp på samma sätt som kanelbullen kan göra med doften som fyller hela mataffären. Äggets dag är viktigare och så mycket bättre initiativ. Ägg är som tidigare nämnt en riktig näringsbomb. Ägg kan ätas på så många olika sätt, endast fantasin sätter gränser. Ett av mina nya favoritrecept är äggwrap som passar lika bra som tortilla till tacos eller att fylla med tonfisk/kyckling/skagen/avokadoröra som enkel lördagslunch/utflyktsmat.
Förresten, ni har väl inte missat att följa oss på Instagram @dietisterna där vi dagligen lägger upp bilder på mat och inspiration.
Happy Egg Day!
/Eva