Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/5-grejer-du-latt-kan-gora-sjalv/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

5 grejer du lätt kan göra själv!

Blogginlägg  

Hallå där!

Nu ska ni få lite tips och inspiration på fem olika grejer som man faktiskt kan göra själv ganska lätt istället för att köpa dem färdiga i butik.

Att göra egna grejer från grunden är faktiskt inte så svårt. Visst det kanske tar lite tid, men oftast behöver du inte stå och aktivt peta hela tiden utan du slänger ihop lite grejer snabbt och sedan väntar du ett par timmar så är det klart.

Idag får du lite inspiration till 5 saker du kan göra själv istället för att köpa färdiga produkter. Att göra själv är kul, lärorikt och det blir oftast billigare än att köpa grejerna färdiga. Vad ska du testa av dessa?

dsc_3526_s

Översta bilden är hemgjort läppbalsam. Det är verkligen superlätt att göra och även om ingredienserna kan kännas lite dyra så räcker de LÄNGE! Här har du ett grundrecept på egentillverkad läppbalsam.

DSC_2054_S

Att göra egen surkål är lätt men det jobbiga är att du måste ha tålamod och låta den stå till sig i alla fall en vecka innan du får lyfta på locket och smaka! Använd ekologiska ingredienser. Att göra egen surkål är garanterat ekonomiskt då en liten burk i butik kostar runt 40 kronor!

DSC_0891_S

Majonnäs är också en grej som är jättelätt att göra själv. Gör en sats lite då och då och förvara i kylskåpet så räcker den några dagar… beroende på hur mycket du äter. Jag gör min majonnäs på olivolja eftersom jag inte vill äta så mycket rapsolja. Olivoljan har förvisso en smak som tränger igenom lite, men jag brukar slå ut den med lite starka kryddor som till exempel vitlök, curry och chili.

DSC_1356_S

En något julig bild, men man kan ju göra egen senap även fast det inte är jul. Jag gjorde senap för första gången själv i julas och den blev riktigt god. Gott till fläskkött som till exempel en skinkstek eller sidfläsk med svål.

DSC_1700_S

För dig som verkligen vill äta 100% mejerifritt är det så klart läge att undvika smör och istället äta så kallat klarnat smör, även kallat ghee eller klarifierat smör. Köper du detta i butik kostar en LITEN burk typ 80 kronor. Burken ovan är gjord från 500 gram ekologiskt smör som kostar runt 35 kr. Även här finns det alltså mycket pengar att spara!

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ bloggen på Facebook och Instagram. På bloggen finns över 300 recept för LCHF- och paleokost och en massa annat intressant och läsvärt. Så följ bloggen så missar ni inget!

(Visited 857 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!