Inget är omöjligt
BlogginläggVarför började jag med LCHF? Jo, jag var trött på att inga kläder satt bra, kunde inte skylla längre på att jag hade varit gravid…. jag kände mig tjock helt enkelt och vill inte vara det längre!
Nu snart 6 år senare vill jag se ifall jag ytterligare kan gå ner mina trivselkilon som inte försvinner trots träning. För ungefär en månad sedan började jag medvetet att dra ner på mjölkprodukterna, slutade med alkohol och tillslut bytte jag grädde mot kokosgrädde. Valde mer avokado, nötter och olivolja som fettkällor. Äter mer rotfrukter men överäter inte, har även testat lite frukt och märker att vissa frukter triggar igång mitt sockertroll. Till exempel kan jag inte äta äpple, päron men däremot kan jag äta mango till mat eller banan som är i bananvåfflor.
Mitt mål när jag började med LCHF var som sagt var 65 kg men dit har jag aldrig kommit men nu är det nära. Igår när jag ställde mig på vågen visade den -1 kg, seger! Träna har jag gjort hela tiden men kanske inte lika målmedvetet som jag gör nu. Fokus är på att bli starkare, inte gå ner i vikt. Men den senaste tiden har jag märkt att mina kläder sitter lösare än tidigare därav var jag tvungen att ställa mig på vågen.
Vad äter jag nu?
Frukost 07.00 – Ägglatté, en kopp kaffe med 2 ägg och stor klick kokosfett som du mixar med stavmixer
Lunch 11.30 – oftast har jag rester med mig från gårdagens middag, annars blir ofta en sallad på någon lunchrestaurang
Middag 17.00 – 17.30 -kött, fisk eller fågel oftast smörstekt broccoli med vitlök med avokado. Nu den sista tiden har vi lagat många recept från Anna och Åse nya kokbok, LCHF 2.0 – har du inte köpt den så kan jag tipsa om det, super smarriga recept!
Nu när vågen visar -1 kg så blir jag mer fokuserad och tänker att det inte är omöjligt att nå 65 kg!
Kram Kram och ha en underbar helg!