Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/7151-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Tjejvasan är nu genomförd

Blogginlägg  

tjejvasan 1Äntligen är Tjejvasan genomförd, vilket underbart lopp, vilka spår och vilket perfekt väder vi hade!

Nu i lördags så körde jag Tjejvasan genom jobbet, vi är samarbetspartner och huvudsponsor till Tjejvasan. Eftersom det var första gången jag körde loppet så hamnade jag i sista startfältet, start kl 12:45.


Jag hade ett sånt bra glid så jag bara swischade fram, helt galet underbart var det. Tog det rätt lugnt i början för det var lite kaos i de första backarna tills alla hade spridit ut sig. Sen var det bara att lägga sig i snabba spåret.

Vid varje kontroll tog jag lite varmt vatten för att skölja munnen, drack några klunkar sen drog jag vidare. Är lite förvånad att det gick så bra, med tanke på att jag enbart hade kört 3 gånger innan loppet. Innan dessa var det nog över 20 år sedan jag stod på ett par längdskidor. Ramla gjorde jag vid ett tillfälle i början, en kvinna ramlade framför mig nämligen så det var bara att välja, ramla eller köra på henne. Men eftersom det var så himla gott väder så var alla som körde väldigt positiva och glada.


Tjejvasan 3Några tjoade att jag hade bra glid, vilket jag hade. Helt galet bra. Det var en kollega till mig, Jonas som hade hjälpt mig. Han var lite nervös men blev glad att det gick så bra. Jonas körde Öppet Spår sedan på söndagen, även han med bra glid.

När jag kom i mål skrek jag rätt ut, jag kom i mål på 02:59:47 – hade 13 sekunder tillgodo innan klockan slog om till 03:00. Jag trodde att det skulle ta mellan 3 – 4 timmar för mig att komma i mål, så jag är SUPER nöjd med tiden.


Hur laddade jag innan loppet? Jo med 2 kokta ägg som jag hackade och hällde över lite kokosfett, en stor kopp kaffe med grädde. Frukosten åt jag kl 10 precis innan vi drog till Oxberg där starten gick.

Alla som gick i mål fick en kasse med lite dricka, lite choklad och annat smått. Jag drack upp drickan – vatten sötad med Stevia med smak av melon. Åt även upp kexchoklad vi fick i kassen under transporten till duscharna som låg en bit bort. Tyvärr hade jag inte tänkt på att man behövde något i magen efteråt…. så det fick bli kexchoklad. Tur att jag förbrände nästan 2000 cal enl min gps-klocka.

Vid duscharna fick vi hämta ut våra väskor och väl där möte jag på en läsare/följare av min blogg, super kul att man vågar säga hej till mig, man blir så glad.

På kvällen väl tillbaka i stugan gick vi till Harrys och åt en högrevs Burgare med ost, bacon och coleslaw, såå himla gott! Vi snackar redan om nästa år, blir det Tjejvasan eller Halvvasan?

Tjejvasan

Äntligen i mål

(Visited 131 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!