Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/att-flyga-med-agg/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Att flyga med ägg

Blogginlägg  

dsc_0339_s

I förra veckan var jag uppe i Stockholm i jobbet för projekteringsmöte. Eftersom det skulle bli en hel dag med resande och möte så tänkte jag så klart se till att fixa maten genom att ha med lite käk.

Till frukost åt jag mitt salladslass med en massa smörklickar och sedan var min plan att ta med en  matlåda med blomkålspudding och fläsk samt en låda med fyra kokta ägg. Blomkålspuddingen tänkte jag äta som lunch på flyget och äggen tänkte jag äta som kvällsmat på flyget hem.

När jag checkade in på Landvetter gick det fint att få med både matlådan och lådan med ägg genom säkerhetskontrollen. Perfekt tyckte jag!

När jag senare på kvällen skulle åka hem till Göteborg igen och checka in på Bromma flygplats i Stockholm fick jag i säkerhetskontrollen frågan ”har du någon dator? har du några vätskor? har du någon mat?”. Fråga 1 och 2 är ju standard, men matfrågan brukar de inte ställa. Jag svarade då ärligt och glatt ”bara ett antal kokta ägg!”. Svaret från säkerhetskontrollanten blev då att ”då måste du skala dem för annars klassas de som vätska”. WHAT?!

Kan de inte se i sina apparater att ägget är kokt? Varför skulle jag ha med mig okokta ägg? Om de har skal och då klassas som vätska, ska de då göra en volymmätning på respektive ägg och kolla att de inte innehåller mer än 1 dl vätska/volym?

Eftersom det var sjukt lång kö i säkerhetskontrollen valde jag att inte ställa alla mina följdfrågor, utan jag klev ur kön, skalade fyra ägg, mumsade i mig dem och återgick till kön. Jag blev i alla fall mätt!

Ägg är ju perfekta att ha med sig när man reser och även då på flyg. Men om man måste skala sina ägg så känns det ju lite sämre. Jag tänker att äggen håller längre i rumstemperatur om de har sitt skal på än om de är skalade. Det är ju inte alltid man har tänkt sig att äta äggen på studs utan ska man ut på långresa vill man ju spara äggen till senare.

Har ni varit med om något liknande?

Vill ni laga mat med ägg? Kika då in på min blogg Ekofilosophie där hittar ni över 300 recept, kanske inte alla innehåller ägg, men en hel del gör det. Ekofilosophie kan ni även följa på Facebook och Instagram.

(Visited 2 362 times, 4 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!