Barfotasko

Blogginlägg  

Jag bara älskar dessa snygga skor, helt underbara att gå, springa eller bara träna i. Första gången jag testade barfotasko var för 2 år sedan, Anders hade köp ett par, jag tyckte de såg ut som Kalle Anka fötter…. ha ha ha

Barfotasko

Barfotasko

Men eftersom jag domnade i fötterna när jag sprang, fick ofta ont i knä, höft, fick tips om att knyta skon på ett annat sätt vilket inte hjälpte så tänkte jag att jag testar!

Anders var redan såld på de och tyckte de var super bra och sköna. Kan säga att jag inte ångrar mig att jag testade. Jag bara älskar de, har inte ont i fötterna,  knä eller höft längre. Det man ska tänka på när man börjar att använda barfotasko är att ta det lugnt och vänja in vader, fötter med skorna.

Du använder vader och de små musklerna i foten på ett helt annat sätt än när du använder en uppbyggd sko. Jag började med att promenera med de och hade de även på jobbet just för att vänja foten. Sen började jag löpträna försiktigt, inte mer än någon kilometer i början, ca 10 minuter i början för att du inte ska få kramp i vaderna.

Fotavtryck efter mig

Fotavtryck efter mig

Kan säga att jag gjorde tabben att springa för långt för tidigt vilket blev resultat av två stumma vader…. kunde knappt gå dagarna efteråt. Så ta det vackert i början, stressa inte, vänj fötterna.  Hoppas du vågar testa även du!

Ha en bra dag,

kram kram

(Visited 288 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!