Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/crossgym/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Crossgym

Blogginlägg  

Varje onsdag kör jag ett pass på gymmet, Crossgym, det är en träningsform som är super kul. Det är funktionell träning i hög intensitet, vi gör en övning i 50 sekunder och vilar under 10 sekunder innan man går vidare till nästa övning.

Vi använder oss av skivstång, kettlebells, hopprep, medicinboll, TRX-band osv. Varje pass är inte likt det andra, utan övningarna byts ut hela tiden vilket göra att man alltid har träningsvärk dagen efter. Nu sist testade jag Monkey Bar – dvs man klättrar med händerna på en stege i taket. Ser du bilden nedanför, den blåa stegen i taket på boxen. Jobbigt värre!

 

20150908_183319

Crossgym box – ”buren”

Nu i onsdags gjorde vi dessa övningar, se nedanför. Den som var jobbigast förutom Monkey Bar var den som kallas hopp över boll. Vi hade en medicinboll som vi lyfte, släppte ner den och hoppade över den, benböj så att rumpan nuddar bollen,  upp och hoppa tillbaka, ta upp bollen och hoppa 90 grader, dvs så att du vänder dig. Gör samma sak igen tills de 50 sekunderna är slut… Nu kommer jag inte ihåg hur mycket denna boll väger men den blir väldigt tung till slut.

Onsdagens övningar

Onsdagens övningar

Efter passet är man helt slut, vilket är grymt skönt. Den här träningsformen är väldigt utmanande och rolig, det passar alla åldrar eftersom du kör ditt eget tempo, din egna utmaning. Vi som kör detta passet är i alla åldrar, tjej som kille. Nu sist var vi mest tjejer som körde. Har du möjlighet så tycker jag verkligen att du ska testa det, super kul!

Så här slut var jag sist!

Så här slut var jag sist!

Denna helg startar jag med att köra ett yoga pass i eftermiddag. Annars ska jag plocka ner en massa kartonger från vinden. Jag och min vän Linda ska ha en loppis nästa helg, 24 oktober. Alla Vincent barnkläder ska säljas, leksaker, pussel osv. Hela vinden är fylld till bredden känns det som men nu ska vi rensa!

Ha en underbar helg!

Följ mig gärna via Instagram – Pelantz

kram kram

(Visited 414 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!