DN: “Svenskarna har anammat kolhydratfattiga dieter”

Aktuellt  

Ost. Foto Bojan Senjur, Freeimages.com

Vi äter mer kött, grönsaker och ägg och mindre mjöl och mjölk. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Artikeln sammanfattar en rapport från Jordbruksverket som undersökt hur svenskarnas kostvanor förändrats under de senaste 50 åren (här kan du läsa rapporten). Den visar hur vi allt mer väljer bort kolhydraterna och lägger oss till med en kolhydratfattig kost.

– Vi fortsätter generellt öka vår konsumtion av kött, grönsaker, frukt, ost och ägg. Samtidigt minskar konsumtionen av pasta och mjölk, säger Helena Lööv, utredare vid Jordbruksverket, till DN.se.

Hon säger också att det ligger nära till hands att dra slutsatsen att det är kolhydratfattiga “dieter” som har fått genomslag i statistiken. Rapporten visar att vi äter mindre bröd och ris och mer grönt och grädde, ost och ägg.

Läs artikeln på DN.se här.

(Visited 753 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!