Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/en-pestoliknande-rora/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

En pestoliknande röra

Blogginlägg  

Hej på er!

Pesto är ju himla gott och enkelt att göra själv. Alltså ytterligare en grej som är onödig att köpa som färdig produkt eftersom det går snabbt att fixa själv. Gör du den själv har du dessutom full koll på vad den innehåller och kan smaksätta den som du vill.

Jag testade att göra pesto på ett nytt sätt, nämligen utan nötter! Lite nötter är ju OK då och då inom LCHF, men jag tycker det kan vara lätt att överäta sig på nötter om man har dem hemma. Så vill du äta pesto men inte nötter ska du testa detta recept tycker jag!

RECEPT (blir ca 2 dl pesto)
buketterna från en färsk broccoli (alltså en knippe färsk broccoli som man använder allt förutom stammen av. Stammen sparar du och käkar förslagsvis rå i en sallad)
1 näve färsk basilika
3 stora klyftor vitlök
3,5 matsked olivolja
salt och svartpeppar
1 knivsudd cayennepeppar pulver
lite chili flakes att garnera med

Lägg ner broccoli, basilika, pressad vitlök och olivolja i en matberedare eller mixer. Kör tills en jämn smet/gegga bildats. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och smaka av tills du är nöjd. Tillsätt eventuellt mer olivolja ifall du vill ha en lösare konsistens på din pesto.

Gott att äta till det mesta!

Missa inte att kika in på min blogg Ekofilosophie där jag dagligen delar med mig av en massa recept för LCHF och paleokost. Mycket är strikt och mejerifritt och jag lovar att du hittar recept och inspiration som du inte hittar någon annanstans! Du kan också följa min blogg Ekofilosophie via Facebook och Instagram.

Vi ses på Ekofilosophie och ha en fin helg!

DSC_0127_S

DSC_0111_S

(Visited 344 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!