Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/favoritratt-med-flask/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Favoriträtt med fläsk

Blogginlägg  

DSC_0053_S

Det här är nog en av de godaste och lättaste rätterna jag har gjort på länge! Bra fetthalt är det också, så mycket bättre än så här blir det faktiskt inte!

RECEPT (ca 8-10 portioner)

ca 2 kilo sidfläsk i bit med svål
salt, svartpeppar och några smörklickar

Tillbehör
2 små purjolökar
2 stora rödlökar
2 stora gula lökar
4 klyftor vitlök
salt och svartpeppar
mald spiskummin
chilipulver
ca 100-150 gram smör

Ta en stor långpanna. Skär fläsket i små kuber. Lägg i långpannan, salta och peppra och lägg över några små smörklickar lite här och var. Sätt in i ugnen i ca 80-100 grader och låt stå i cirka 2 timmar. Kika lite då och då och se om köttet kanske blir klart tidigare än så. Beror lite på hur stora bitar du skurit köttet i.

När det är cirka 15 minuter kvar på köttet fixar du tillbehöret.

Ta en kastrull, lägg i smöret och pressa i vitlöken. Skär lökar och purjolök i strimlor och lägg i kastrullen. Salta och peppra och krydda med chilipulver och spiskummin. Smaka dig fram till hur mycket just du gillar. Rör runt på svag värme en liten stund. När köttet är klart häller du över det i kastrullen och rör runt. Låt stå på svag värme tills löken blivit mjuk.

Klart att servera! Ät som det är eller med tex zoodles

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ bloggen på Facebook och Instagram!

DSC_0056_S

(Visited 182 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!