Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/glass-i-stora-lass/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Glass i stora lass :)

Blogginlägg  

dsc_1572_s

Här är det riktigt ruggigt väder och det har regnat hela dagen. Därför tänkte jag liva upp dagen med något som får en att tänka på lite varmare härligare väder, nämligen glass!

För några helger sen testade jag att göra glass själv för första gången. Så lätt det var och så gott det blev! Varför har jag inte gjort detta förut? Jag trodde det var komplicerat, svårt att lyckas med och att man var tvungen att ha en glassmaskin som fixade jobbet åt en.

Men icke, det går alldeles utmärkt att göra utan maskin och istället bara röra lite då och då med en sked under tiden glassen sakta men säkert stelnar till sig.

Ägg och grädde som är huvudingredienserna har man ju som LCHF-are allt som oftast hemma i frysen, så det är ju lätt att slänga ihop en glass när helst du blir lite sugen!

Jag har hittills bara testat två smakvarianter: vanilj och kardemumma. I kardemummaglassen blandade jag dessutom i lite kanelstekta äppelbitar. Så gott!

Det här blir första sommaren som LCHF-are som det ska ätas glass i stora lass! 🙂

Nedan hittar du recept på vaniljglassen, använd det och smaksätt med vad du vill istället för vanilj… eller börja med vaniljglassen, den är supergod!

Receptet på kardemummaglassen hittar du på min blogg Ekofilosophie!

(Visited 283 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Vaniljglass med ljummen bärkompott

Att göra egen glass är riktigt enkelt och kul! Glassmaskin behövs inte och du kan smaksätta med vad du vill! :)...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!