Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/gor-en-aggrulle-till-forratt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Gör en äggrulle till förrätt

Blogginlägg  

dsc_0352_s

Som ni kanske läst var jag med i tävlingen Årets Äggrätt som en av fem finalister. Tyvärr vann jag inte, men mitt bidrag äggbrödsrullen är en given favorit för mig. Kanske kan det bli din favorit också?

Denna gång gjorde jag dem som en förrätt och skar därför rullen i mindre bitar. Med en härlig fyllning blev det verkligen supergott!

Recept på brödrullarna hittar ni här!

Denna gång fyllde jag dem med en getoströra, lite parmaskinka och lite färsk babyspenat.

Getoströran gjorde jag så här:

1 rulle getost (180-200 gram cirka)
ca 75 gram smör
lite salt och svartpeppar
lite torkad oregano

Låt getost och smör stå framme så att de blir mjuka. Dela ost och smör i små bitar och lägg ner i en mixer eller matberedare (jag använder denna som är superbra och praktisk!). Krydda med lite salt, svartpeppar och torkad oregano. Kör i mixern/matberedaren till en jämn smet.

Bred sedan på smeten i ett jämnt lager på ditt äggbröd. Lägg på parmaskinka och lite babyspenat. Rulla ihop brödet till en rulle och skär i bitar som är ca 2-3 cm. Receptet räcker till 6 bitar, men då är två av bitarna ändbitar som inte är lika snygga som de andra (men lika goda så klart!)

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie för en massa recept och annan inspiration om hälsa, kost, träning och en massa annat intressant. Bloggen går att följa på Facebook, Instagram och via e-post.

Ha det gött!

(Visited 1 095 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!