Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/harligt-med-en-bra-naturlig-ansiktskram/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Härligt med en bra naturlig ansiktskräm!

Blogginlägg  

dsc_2465_s

För ungefär en månad sen fick jag hem denna kräm från Odylique by Essential Care. Jag skulle få testa den i samarbete med tidningen Matkärlek och nätbutiken Grön Gåva. Kul! 🙂

Jag har under de senaste 8 månaderna enbart använt ekologiska vegetabiliska oljor samt aloe vera gel för att smörja in ansiktet. Det vill säga supereko, superenkelt och helt fritt från all tänkbar skit man kan få i färdigblandade produkter. Jag har testat ett par färdiga helt “no poo” (rena, ekologiska och naturliga) ansiktskrämer tidigare, men har inte varit riktigt nöjd. De har dessutom varit rätt dyra och jag har lika gärna kunnat slänga ihop dem själv av egna inhandlade råvaror.

Jag kikade på INCI (den specade innehållsförteckningen) på denna kräm från Odylique by Essental Care och bestämde mig för att testa. De kallar krämen Timeless Rose Moisturiser och innehållet är 100 % naturligt och cirka 94 % ekologiskt. Jag tycker att den är fullt godkänd som no poo (kanske inte 100 % hard core om man ska vara superpetig).

Jag har nu använt krämen både morgon och kväll i cirka en månad, så här kommer en liten recension i form av plus och minus:

PLUS

1) luktar gott
2) går in snabbt i huden
3) lätt och skön konsistens som gör huden matt och inte glansig och kletig
4) förpackningen är gjord av glas (bra om du som jag vill undvika plast!)
5) huden blir jättefin, len, känns slät och pormaskarna blir mindre och andra små ojämnheter/orenheter försvinner
6) huden känns väl genomfuktad utan att bli fet och glansig
7) innehåller rena och naturliga ingredienser
8) perfekt med en kräm som både kan användas som dag- och nattkräm och även som ögonkräm

MINUS

1) lite dyr (279 kr för 50 ml, räcker för användning morgon och kväll i cirka 6 veckor. Kanske ett helt ok pris egentligen men jag jämför med de oljor som jag använt senaste tiden och med den hudvården klarar du dig ett halvår på samma kostnad ;))
2) inte så dryg
3) är du jättekänslig mot dofter så kanske denna doftar lite för mycket. Doften försvinner dock strax efter applicering så den dröjer sig inte kvar hela dagen.

Som ni ser blev det mest plus! Jag är superkräsen när det gäller krämer och vill verkligen ha rena och naturliga produkter. Jag har testat många ansiktskrämer genom åren, både eko och icke-eko, dyra och billiga, köpta och hemgjorda och jag måste säga att det här är den bästa färdiga ansiktskrämen som jag har använt!

Jag kommer absolut köpa denna igen och fortsätta använda den. Den har varit helt suverän under sommaren! Får se om huden mår lika bra av den på vintern, om inte så kan man ju alltid blanda i lite olja i den eller varva den med min vanliga oljeblandning och aloe vera gel.

Rekommenderas varmt!

Vill du köpa denna ansiktskräm gör du det på Grön Gåvas hemsida genom att klicka på bilden nedan!

grongava

(Visited 767 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!