Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/harligt-med-en-fylld-frys/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Härligt med en fylld frys!

Blogginlägg  

Jag gillar verkligen att veta att min fullhöjds frys är fullproppad med en massa god mat som redan är tillagad och infryst i mina fina glasmatlådor. Sen är det också härligt att ha frysen full med en massa olika köttstycken som det bara är att plocka fram och fixa ihop något skoj av. Vi brukar köpa kött i större lass, ca 15-20 kilo per gång, från ett ställe på Orust som säljer kött från gårdar i närheten.

Vi gör allt som oftast storkok som blir mellan 6-8 rejäla portioner per rätt. Blir väl typ 2 storkok i veckan som tillagas på helgerna. På det sättet har vi alltid en massa färdiga maträtter att bara plocka fram ur frysen. Jag käkar en matlåda till lunch och min sambo tar istället sin låda på kvällen.

Hemma hos oss är det med andra ord aldrig panik över vad som ska ätas, utan problemet är snarare att välja vilken av alla goda rätter man ska äta!

Idag plockade vi fram varsin låda med kött och lök, enkelt och gott. Toppar så klart min portion med en extra klick smör för att det ska bli än mer mättande. I denna grytliknande rätt använder jag inga mejeriprodukter utan det är bara smör och olivolja. Perfekt en dag som denna då vi varit nere i hamnen och varit med på sjösättningen av segelbåten. Det gick riktigt bra trots ösregn! Nu har vädret klarnat upp, så jag ska äta min mat och sen är det ner i hamnen igen för lite mer pyssel. Imorgon ska vi masta på, håll tummarna!

Recept på lök/kött rätten finns på min blogg, jag la istället upp ett recept på hemgjord glass här på Matkärleks hemsida. Enkelt och riktigt gott! Kanske något att slänga ihop till kvällen?

Trevlig valborg på er allihopa!

PS. på min blogg Ekofilosophie finns det en massa bra recept på rätter som är lätta att göra storkok av!

img_3441_s

dsc_1351_s

(Visited 306 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Vaniljglass med ljummen bärkompott

Att göra egen glass är riktigt enkelt och kul! Glassmaskin behövs inte och du kan smaksätta med vad du vill! :)...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!