Helgen i backspegeln
BlogginläggHej på er!
Hur har helgen varit? Har ni haft tur och lyckats fånga några solstrålar? Imorgon börjar min sista lediga veckan innan vardag och jobb drar igång igen. Efter att ha varit föräldraledig i 1,5 år så är det lite dubbla känslor. Dels ska det bli skönt med ”riktig” vardag igen och träffa kollegerna men jag är en person som trivs oerhört bra med att gå hemma, planera min egen tid och ägna tid åt min familj. Så jag tänker verkligen se till att krama ut det mesta ur veckan som kommer.
I fredags drog jag och barnen ut till mormor och morfar för att ge oss ut i skogen och plocka lite blåbär. När sommaren nu har varit som den varit så gäller det ju att fokusera på det positiva som att skogen är överfull av blåbär. På förmiddagen hade jag slängt ihop ett gång med muffins som vi tog med oss och fikade på innan vi tog på stövlarna och gick ut i skogen. Inspirerad av kokostoppar så gjorde jag en muffinsvariant med choklad. Receptet hittar du på min andra blogg (länk).
Därefter dags för skogen. När man sitter där i blåbärssnåren så förstår man verkligen varför de små bären kostar en del när man ska köpa dem i affären. Jösses vilken tid det tar att plocka dem! Men vi fick med oss ca 2,5 liter hem. Men det var fantastiska timmar där i skogen. Stillheten och lugnet är helt fantastiskt! Dofterna, ljuden, det är som om alla intryck förstärks. Till och med en liten snigel blir vacker 😉 Säga vad man vill om den här sommaren med allt regn har i alla fall fört något gott med sig för blåbärsrisen var överfyllda med bär.
En tanke slog mig där i skogen. Tänk förr, för länge länge sen, när vi levde av naturen och när vi var ute och plockade bär som de här. Vilket arbete vi var tvungna att lägga ner för att få med oss bären. Vi var tvungna att röra våra kroppar för att få tag på födan. Idag kan vi gå till närmsta affär och utan någon som helst ansträngning plocka åt oss vad helst vi är sugna på. Jämför 3 timmar i skogen och få ihop ett par liter blåbär och det fruktsocker som det innebär med att plocka åt sig lösgodis i affären och det socker som det innehåller. Inte konstigt att många av oss idag får kämpa så som vi gör. Utbudet är enormt och tyvärr alltför ofta inte optimalt för oss och vår hälsa.
Jag har även testat ett nytt recept på bröd som blev riktigt lyckat. Jag la upp det här på Matkärlek under recept. Du hittar det här. Glutenfria frallor med zucchini och morot. Dessutom är de nötfria. Många glutenfria lågkolhydratsbröd är ju ofta baserade på nötmjöl och det kan ställa till det för nötallergiker. Så då är detta receptet ett tips. Om du själv är nötallergiker, eller känner någon som är det, så rekommenderar jag er att testa receptet eller tips er vän.
Imorgon ska jag och barnen på utflykt till Bohus fästning i Kungälv och de här frallorna får hänga med som picknick-mat. Vi hoppas på en mysig stund utan regn 😉
Annika