Kycklinglevergryta – lever för fegisar
BlogginläggHösten och grytornas tid är här. Alla grytor är inte långkok som måste planeras i förväg. Varför inte prova på att laga en underbar kycklinglevergryta? Dessutom tar den inte lång tid att göra.
Av någon anledning så är en del lite tveksam till just lever. Kanske är det hanteringen. Om du har svårt för nötlever så föreslår jag att du provar kycklinglever. Den har en mildare smak och är mjukare i konsistensen.
Den här grytan är helt mjölkfri så den passar alla. Det kommer att dofta underbart i ditt kök. Våga testa!
Jag serverade hemgjord surkål och stekt zucchini till. Recept på surkål hittar du HÄR.
4 portioner
Kycklinglevergryta
700 g kycklinglever
3 msk kokosolja
250 ml kokosmjölk
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 morötter
1,5 msk Tamarisoja
1 msk Renée Voltair grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
2 tsk arrowrot
1 dl hackad storbladig persilja
Stekt zucchini
1 stor zucchini
3 msk kokosolja
Grovmalen svartpeppar och Trocamare
Gör så här:
Dela varje kycklingleverbit i två delar
Skär lök, vitlök och morot i bitar
Fräs kycklinglever och grönsaker i kokosolja
Tillsätt kokosmjölken och alla ingredienser utom persiljan
Låt puttra på mellanvärme ca 20 minuter
Tillsätt bladpersiljan innan servering
Under tiden så skär du zucchinin i tärningar och steker i kokosolja
Krydda med grovmalen svartpeppar och Trocamare
Smaklig måltid!
Marie

Vacker zucchini från Böle grönsaker i Ockelbo