Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/lchf-i-istanbul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

LCHF i Istanbul

Blogginlägg  

Igår kom vi hem från en förlängd weekend i Istanbul! Rätt gött att byta det regniga försommarvädret mot behaglig värme där man kan sitta ute på kvällen utan att frysa och gå runt i shorts och t-shirt. Lyxigt hel klart!

Vi hann med lite sightseeing, besök på Grand Bazaars myllrande gränder, en matlagningskurs i ett riktigt restaurangkök, en båttur på Bosporen, goda luncher, middagar, ett antal cappuccinos på några av de många takterrasserna, kebabkött på längden och tvären och fantastisk utsikt över staden.

Hotellfrukosten avnjöts i solen på hotellets takterrass. Som tur var hade de riktigt god äggröra, en massa olika ostar, smör i stora lass, kallskuret och riktigt bra kaffe. Så att klara sig som LCHF:are gick riktigt bra!

Här kommer lite fina bilder från helgen. Känns fint att titta på dem när vädret här utanför köksfönstret snarare känns som en höststorm med regn. Såg att en av våra syrénbuskar har fått en stor gren knäckt, så den får jag ta tag i när det slutat regna.

Det som är bra med allt regn är att jag slipper vattna pallkragen stup i ett, det gäller att se det positivt! Sedan jag planterade har jag vattnat 3 gånger… och det säger väl lite om nederbördsmängden här den senaste tiden. Växer så det knakar gör det i alla fall! Till helgen blir det rabarberskörd! Då får det nog bli ett lass vaniljglass till.

Är ni sugna på Istanbul kan jag absolut rekommendera staden för en weekendresa! Satsa i så fall på ett boende som ligger i gamla stan, där finns massa mysiga små hotell, mängder av caféer och restauranger och det är allmänt mysigt och behagligt.

IMG_4525_s
grönsaksgrillning på matlagningskursen

IMG_4736
mysigt gatukafé utanför vårt hotell

IMG_4491_s
testade rostade kastanjer

IMG_4710_s
fin vy över staden från middagen sista kvällen

IMG_4444
helt OK frukost med helt ok utsikt 😉

IMG_4474_s
lammkebab i stora lass

 

(Visited 136 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!