Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/mejerifritt-eller-ej/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Mejerifritt eller ej?

Blogginlägg  

DSC_2533_S

Nu har jag skippat att äta mejeriprodukter, förutom smör, i hela tre veckor! När jag var iväg på min lilla seglingshelg med Kryssarklubben blev det en hel del ost och jag bestämde mig efter det att testa köra helt mejerifritt utan avsteg under sex veckor.

Nu har tre veckor gått och jag har inte ens petat på en ost och inte heller ätit någon annan mejeriprodukt. Jag äter ju normalt inte så mycket mejerier men har inte testat helt mejerifritt under en längre tid, jag brukar alltid falla dit och äta lite ost på helgerna. Men nu jäklars! Istället för mina ost- och smörrullar har det blivit smör- och parmaskinka eller smör- och vitkålsrullar. Har funkat riktigt fint! För mig funkar det inte att ta bara en ostskiva, det blir alltid fler. Men skippar jag det helt så känner jag faktiskt inget direkt sug. Nu har jag sug efter smör istället!

Eftersom jag är så duktig med detta så har jag, inte helt otippat, istället trappat upp lite på kaffedrickandet. Det är ju dock fortsatt lågt i jämförelse med vad många andra dricker. Nu dricker jag en stor kopp om dagen och på helgerna kanske det blir både 11-kaffe och efter-middagen-kaffe. Men något ska man ju gotta sig med eller hur?

Hur tänker du kring mejerifritt, kaffedrickande mm? Vad tycker du är svårast att avstå från, kaffet eller osten… eller kanske den feta yoghurten? Måste man avstå eller är det bara att mumsa på? Dela gärna med dig genom att skriva en kommentar nedan!

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie så hittar ni en massa goda recept på mejerifri LCHF/paleo-mat. Du får även gärna följa min blogg på dess Facebooksida eller på Instagram!

Ha en fin fortsatt helg allihopa!

PS. ostarna på bilden är olika sorters getostar, alla tre fantastiskt goda!

(Visited 704 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!