Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/min-favoritfrukost-pa-helgen/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Min favoritfrukost på helgen

Blogginlägg  

Jag tröttnar aldrig på denna helgfrukost. En omelett och en god kopp kaffe. Så enkelt att slänga ihop och för mig den godaste frukosten. Den kan dessutom varieras i det oändliga. Och det bästa, du håller dig mätt LÄNGE! Om du vill ha mer tips på olika omeletter så läs mitt blogginlägg ”Mätt 7 timmar på en frukost?”. Där testade jag hur länge jag höll mig mätt på en omelett. Det var så länge att det nästan blev tråkigt. Jag fick (behövde) ju inte äta på hela dagen.

Jag gör alltid omeletterna på kokosmjölk men det så klart bra att ta grädde eller vatten om man föredrar det.

Ägg, kokosmjölk, någon sorts kött, någon eller några grönsaker och getost. Voilá! Ta det som finns i kylen. Använd rester och slokörade grönsaker. De här ingredienserna gör att du får i dig de flesta näringsämnen du behöver. Ägg är ju ett superlivsmedel som innehåller det mesta vi behöver förutom C-vitamin.

I dag bestod köttet av bacon (min favorit är grillrester). Grönsaker blev lite strimlad vitkål, rödlök och lite tärnad tomat som blev kvar från gårdagens middag. Jag slänger inte ens pyttesmå rester. De passar perfekt i en omelett.
Jag fräser köttet och grönsakerna skurna i tärningar. Smör eller kokosolja går bra. Sedan häller jag på en omelettsmet av 4 ägg och 4 msk kokosgrädde, salt och peppar. I dag blandade jag i lite av Urtekrams solgula curry. Lite getost på toppen. Det blir supergott. Det räcker till två personer.

DSC_0648

DSC_0649

Ha en fortsatt trevlig dag! Här i Gävle skiner solen. 🙂

Kram!

Marie

PS: Välkommen att titta in på min blogg www.kostochlivsstil.se

 

(Visited 373 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!