Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/min-lchf-macka/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Min LCHF-macka!

Blogginlägg  

Dags för mitt första blogginlägg här på tidningen Matkärleks hemsida! Kul, spännande och lite pirrigt! Normalt skriver jag på min blogg Ekofilosophie där jag delar med mig av mina egna LCHF-recept, lite intressant läsning om kost, träning, hälsa och en hel del ekologiskt tänk både vad det gäller mat och tex hud- och hårvård.

Tänkte köra samma mix i mina blogginlägg här. Hoppas ni kommer bli inspirerade och lära er lite nya saker!

Nu är våren äntligen här och med det en hel del pysslande. För min del både i trädgården och med vår segelbåt som ska rustas för årets små äventyr. Vilken härlig påsk vi hade, frisk luft hela dagarna och en massa kroppsarbete!

När man är ute och pysslar eller iväg på långa promenader är det extra mysigt att ha med sig något gott och mättande att äta. Ofta blir det olika varianter på omelett, men nu har jag hittat på ett brödsubstitut som funkar perfekt för mig. Många LCHF-bröd innehåller mycket ost, mejeriprodukter, diverse nötter och nötmjöl. Jag ville ha en brödvariant utan detta. Det funkade finfint!

Dessa mackor funkar som tekakor, går att smaksätta med lite vad du vill och är goda, saftiga och mättande. Perfekta alltså!

INGREDIENSER (blir cirka 5 stora bröd)

1/2 stort blomkålshuvud
4 ägg
valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
ca 1,5-2 teskedar fiberhusk (beror lite på hur stora ägg och hur mycket blomkål du har)
smör
valfritt pålägg

Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl. Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen. Tillsätt valfri kryddning och fiberhusket. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.

Ta en liten stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar knappt en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor. Ät kalla eller ljumna med valfritt pålägg!

IMG_3614_S

(Visited 658 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!