Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/paleo-lifestyle/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Paleo Lifestyle

Blogginlägg  
20150909_165236

Jonas och Annika innan föreläsningen började

Tänk att få inspiration om Paleo från energiknippet Annika Sjöö. För er som inte vet vem hon är så har hon vunnit Let´s Dance med Sveriges starkaste man, Mikael Samuelsson, utbildad idrottslärare, kostrådgivare och kokboksförfattare. Hon skriver på kokbok nr 2, som kommer att släppas i december, Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Den kommer innehålla recept i 30 dagar för att ge inspiration och kom igång med Paleo. Ska passa på att förbeställa hennes kokbok utav förlaget Pagina Förlags AB.

Annika berättade om Paleo som är en förkortning för begreppet paleolitisk näringslära. Under miljontals år sedan levde vi människor som jägare, vi åt det vi kom över dvs kött, fågel, fisk, bär, frukt, rötter, rotfrukter, nötter. Vi åt ren och naturlig mat. Hon pratade även om den moderna Paleo kosten som är mer anpassad för hur vi lever idag, hur den kan efterlikna dåtidens mat. Men vet ni hur hon öppnade sin föreläsning, jo med att vi alla skulle dansa! Perfekt eftersom man hade jobbat hela dagen och skulle precis sitta still några timmar till.

Efter Annika var det Jonas Bergqvist tur att prata träning och kroppens förmåga att läka sig genom rätt kost. Han pratade lite om magen och om vår tarmflora. Att man behöver balans mellan de bakterier som finns i tarmfloran för att motverka sjukdomar. Dagens samhälle är så pass rent att vi kanske även behöver tillsätta bra bakterier till vår tarmflora som Probiotika eller göra egen syrade grönsaker som surkål. Jonas pratade om fördelarna med en paleo kost för hälsan och träning. Han pratade mycket kring Paleo Basic upp till Paleo hardcore eftersom vi alla är på olika plan både träningsmässigt och kostmässigt. Vissa är mer strikta än andra pga sjukdom osv. Vissa tränar varje dag och andra lite mindre. Mer om Paleo Basic och de andra stegen kommer han att ta upp i sin nya bok Ät Paleo – Lev friskt. Man får tips på hur man lever ett mer hälsosammare livsstil. Även hans bok har jag förbeställt via samma förlag som Annika.

Jag tyckte att det var en bra föreläsning, inspirerande, kommer nog tänka mer åt Paleo i fortsättningen. Har tänkt tanken rätt länge och medvetet dragit ner på mjölkprodukterna men är inte riktigt där ännu men snart så!

Imorgon är det fredag igen, så jag passar på att önska er alla en underbar helg, själv ska jag springa 10 km på söndag. Det är ett lopp som heter Running for Change, ett välgörenhetslopp i Slottskogen här i Göteborg. Förutom loppet ska jag börja ordna upp lite i trädgården, städa bort lite tråkiga blommor osv.

Kram kram

 

(Visited 535 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!