Blomkålspytt med stekt ägg

Här kommer en pyttvariant gjord på blomkål med en god rökig paprikasmak.
Antal: 2
  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 13 gram/portion
  • Fett: 18 gram/portion
  • Kolhydrater: 17 gram/portion

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 msk matfett
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • lite citronsaft
  • 2 ägg
  • bladpersilja

Gör så här

Skär blomkålen i små bitar och finhacka löken • Fräs blomkål och lök i matfett tills allt fått lite färg • Tillsätt finhackad vitlök och låt den fräsa med i någon minut • Häll på vatten och kryddor och låt sjuda i 3–4 minuter tills blomkålen är lagom mjuk • Smaksätt med färskpressad citronsaft och servera med stekta ägg • Garnera med lite klippt bladpersilja.

Receptförfattare:

Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!