Blomkålspytt med stekt ägg
Här kommer en pyttvariant gjord på blomkål med en god rökig paprikasmak.

Antal: 2
- Energi: 290 kcal
- Protein: 13 gram/portion
- Fett: 18 gram/portion
- Kolhydrater: 17 gram/portion
Ingredienser
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 gul lök
- 2 msk matfett
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl vatten
- ½ tsk rökt paprikapulver
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- lite citronsaft
- 2 ägg
- bladpersilja
Gör så här
Skär blomkålen i små bitar och finhacka löken • Fräs blomkål och lök i matfett tills allt fått lite färg • Tillsätt finhackad vitlök och låt den fräsa med i någon minut • Häll på vatten och kryddor och låt sjuda i 3–4 minuter tills blomkålen är lagom mjuk • Smaksätt med färskpressad citronsaft och servera med stekta ägg • Garnera med lite klippt bladpersilja.
Fotograf: ÅSE FALKMAN FREDRIKSON