Caponata
Caponata är egentligen en sici liansk varm sallad med auber gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostade sol rosfrön. Du kan äta caponatan både varm och kall, som sås eller som ett eget tillbehör.

Antal: 1 sats, 1 liter
- Energi: 1052 kcal
- Protein: 31 gram/portion
- Fett: 64 gram/portion
- Kolhydrater: 73 gram/portion
Ingredienser
- 500 g aubergine
- olivolja till stekning
- 2 rödlökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 knippe persilja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 tsk torkad oregano
- 1 dl kärnfria oliver, svarta eller gröna
- 5 solmogna hackade tomater
- 1 tsk salt
- svartpeppar efter smak
- 2 dl hackad persilja
Gör så här
stek kvartsbitar av auberginen i rikligt med olivolja tills den fått fin färg.
Tillsätt allt utom de rostade solroskärnorna och den hackade persiljan. Låt koka på svag värme i 20 minuter.
Plocka bort persiljekvistarna och tillsätt den hackade persiljan och de rostade solroskärnorna.
Fannys blogg hittar du på lesscarbs.se!
Näringsberäkningen gäller för hela satsen.
Fotograf: Fanny Lindkvist