Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostade sol­ rosfrön. Du kan äta caponatan både varm och kall, som sås eller som ett eget tillbehör.
Antal: 1 sats, 1 liter
  • Energi: 1052 kcal
  • Protein: 31 gram/portion
  • Fett: 64 gram/portion
  • Kolhydrater: 73 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g aubergine
  • olivolja till stekning
  • 2 rödlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tsk torkad oregano
  • 1 dl kärnfria oliver, svarta eller gröna
  • 5 solmogna hackade tomater
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar efter smak
  • 2 dl hackad persilja

Gör så här

stek kvartsbitar av auberginen i rikligt med olivolja tills den fått fin färg.

Tillsätt allt utom de rostade solroskärnorna och den hackade persiljan. Låt koka på svag värme i 20 minuter.

Plocka bort persiljekvistarna och tillsätt den hackade persiljan och de rostade solroskärnorna.

Fannys blogg hittar du på lesscarbs.se!

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!