Citrondoftande torsk med zucchiniraita

Ingredienser
- 4 torskfiléer
- Saft och skal från en citron
- 1 knippe/kruka färsk persilja
- Smör att steka i
- Några pinjenötter
- 0,5 zucchini
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonäs
- 1 klyfta vitlök
- Salt och peppar
Gör så här
Citrondoftande torsk:
Sätt ungen på 180 grader. Hacka persiljan fint och blanda i en liten skål med skal och saft från en citron. Pressa i vitlöken och krydda med lite salt och peppar.
Värm en stekpanna med en klick smör i. När smöret tystnat så sänk värmen något och lägg ner de tinade torskfiléerna. De ska vara stekas snabbt på båda sidor för att få en fin gyllene yta.
Lägg sedan fisken i en ugnssäker form och fördela citron och persiljeröran över fiskfiléerna. Strö över några pinjenötter och ställa sedan in i ugnen. Ca 10-15 min eller tills fisken har en innertemperatur på 50 grader.
Zucchin-iraita:
Riv zucchinin med ett grovt rivjärn och försök pressa ut så mycket vätska som möjligt. Antingen kan du lägga den rivna zucchinin i ett durkslag och pressa ut med händerna eller så kan du ta lite i taget i händerna och pressa ut vätska.
Lägg sedan zucchinin i en skål och blanda med yoghurt, crème fraiche och majonnäs. Ha i den pressade vitlöken och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med lite smörstekt haricots vert och ångkokt broccoli.
Fotograf: Annika Malm