Härlig fisksoppa med saffran
Saffran är verkligen inte bara för julen. Känner du dig minsta tveksam så testa den här fisksoppan!
Antal: ca 6 portioner
Ingredienser
- 800 g fisk. Gärna flera sorter, t.ex. lax och sej eller vad du känner för
- 125 g skalade räkor
- smör att steka i
- 2 gula lökar, hackade
- 2 morötter i slantar
- 4 vitlöksklyftor i skivor
- 0,5-1 röd chili, finhackad
- 1 pkt saffran
- vitpeppar
- tomatpuré
- 2 dl crème fraîche
- 5 dl grädde
- 1,25 l vatten
- salt
Gör så här
Fräs lök och morötter några minuter.
Rör ner vitlök, chili, saffran, vitpeppar och tomatpuré och låt fräsa med lite hastigt.
Tillsätt vatten (gärna uppkokt innan i t.ex. vattenkokare) och en liten skvätt citron.
Låt stå och puttra i ca 20 min.
Tillsätt grädde och crème fraiche och låt koka upp igen.
Lägg i fisk och räkor. Dra av grytan från värmen och låt fisken bli genomkokt.
Ät och njut!
Fotograf: Emma Göhran