Härlig fisksoppa med saffran

Saffran är verkligen inte bara för julen. Känner du dig minsta tveksam så testa den här fisksoppan!
Antal: ca 6 portioner

Ingredienser

  • 800 g fisk. Gärna flera sorter, t.ex. lax och sej eller vad du känner för
  • 125 g skalade räkor
  • smör att steka i
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 morötter i slantar
  • 4 vitlöksklyftor i skivor
  • 0,5-1 röd chili, finhackad
  • 1 pkt saffran
  • vitpeppar
  • tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • 5 dl grädde
  • 1,25 l vatten
  • salt

Gör så här

Fräs lök och morötter några minuter.
Rör ner vitlök, chili, saffran, vitpeppar och tomatpuré och låt fräsa med lite hastigt.
Tillsätt vatten (gärna uppkokt innan i t.ex. vattenkokare) och en liten skvätt citron.
Låt stå och puttra i ca 20 min.
Tillsätt grädde och crème fraiche och låt koka upp igen.
Lägg i fisk och räkor. Dra av grytan från värmen och låt fisken bli genomkokt.
Ät och njut!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Göhran

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!