Fläskkarré med lök och spenat
En enkel och snabb rätt som lämpar sig väl till ett storkok. Få och billiga ingredienser, men med en del härliga kryddor.

Antal: cirka 5 portioner
Ingredienser
- 1 st karréstek utan ben (vikt ca 1 kilo)
- 2 stora gula lökar
- 2 stora röda lökar
- ca 150 gr fryst bladspenat
- 2 teskedar sambal oelek
- salt och svartpeppar
- ca 1 tesked mald koriander
- ca 1 tesked spiskummin
- 2 matskedar olivolja
- ca 100 gram smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg karrésteken i en ugnsform. Låt stå i ugnen i ca 1 timma och 45 minuter.
Ta en stor kastrull. Lägg i smör och olivolja samt alla kryddor och sambal oelek. Skiva lökarna grovt. Lägg ner i kastrullen och tillsätt även spenaten. Låt puttra ihop tills löken blivit mjuk.
Ta ut steken och skär den i mindre bitar. Lägg ner köttet i kastrullen och låt det puttra ihop i kanske 10-15 minuter.
För fler av mina recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ mig via bloggens Facebooksida!
Fotograf: Sophie Cronquist