Fläskkarré med lök och spenat

En enkel och snabb rätt som lämpar sig väl till ett storkok. Få och billiga ingredienser, men med en del härliga kryddor.
Antal: cirka 5 portioner

Ingredienser

  • 1 st karréstek utan ben (vikt ca 1 kilo)
  • 2 stora gula lökar
  • 2 stora röda lökar
  • ca 150 gr fryst bladspenat
  • 2 teskedar sambal oelek
  • salt och svartpeppar
  • ca 1 tesked mald koriander
  • ca 1 tesked spiskummin
  • 2 matskedar olivolja
  • ca 100 gram smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg karrésteken i en ugnsform. Låt stå i ugnen i ca 1 timma och 45 minuter.

Ta en stor kastrull. Lägg i smör och olivolja samt alla kryddor och sambal oelek. Skiva lökarna grovt. Lägg ner i kastrullen och tillsätt även spenaten. Låt puttra ihop tills löken blivit mjuk.

Ta ut steken och skär den i mindre bitar. Lägg ner köttet i kastrullen och låt det puttra ihop i kanske 10-15 minuter.

För fler av mina recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ mig via bloggens Facebooksida!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!