Fläsklägg med höstfärgat mos

Klassisk husmanskost anpassad till LCHF! Enkelt att göra och det blir fantastiskt gott. Ta vara på buljongen och använd den som bas i en soppa eller gryta!
Antal: ca 6 portioner

Ingredienser

  • FLÄSKLÄGGEN
  • 2 rejäla fläsklägg
  • 1 stor morot
  • 1 stor gul lök
  • 4 lagerblad
  • hela pepparkorn av svart-, krydd- och grönpeppar (ta 10 korn av varje)
  • salt
  • vatten så mycket som krävs för att täcka fläskläggen
  • MOSET
  • 1/2 stort blomkålshuvud
  • 3 stora morötter
  • ett par rejäla klickar smör
  • salt
  • cayennepeppar ca 2 kryddmått
  • ca 1 tesked fiberhusk
  • TILLBEHÖR
  • valfri sallad
  • kryddsmör med torkad eller färsk persilja

Gör så här

Ta en rejäl gryta och lägg ner fläskläggen, kryddning, morötter och lökar (dela dem i större bitar). Häll på vatten. Låt stå och småputtra under lock i cirka 2,5 timma. De ska koka så länge så att köttet faller av benen. Tips: spara vätskan och benen och koka en benbuljong.

Dela morötter och blomkål i mindre bitar. Ångkoka mjuka. Mosa ihop med en potatismosare, tillsätt salt, cayennepeppar, smör. Mosa igen. Strö över fiberhusket och blanda runt med en sked. Kör med en mixerstav tills moset är finfördelat och fluffigt.

Servera fläskläggen med moset, ett kryddsmör med persilja och lite sallad.

För fler goda och kreativa LCHF-recept, kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ mig via min bloggs facebooksida!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!