Gräddstuvad Pyttipanna
Vi kallar den pyttipanna. Snabbt, enkelt och gott. Jag älskar när man blanda allt i en panna och låter den sedan stå så att den "gottar" till sig lite. Man tar det man har hemma i kylskåpet och trollar lite.

Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1/2 vitkålshuvud
- 10 champinjoner
- Salami, skinka, köttbit, korv, bacon eller annat som finns i kylskåpet
- 1 lök
- 1/2 burk creme fraiche
- 2 dl grädde
- 2 msk philidelphiaost
- 1,5 msk grönsaksfond
- salt, peppar
- Chili Explosion från Santa Maria efter smak eller vanliga chiliflakes
Gör så här
Börja med att hacka allt i mindre bitar,
Smörstek champinjonerna lite lätt med vitkålen och löken,
tillsätt sedan resten av ingredienserna, låt koka upp och sänk sedan värmen så att det står och små puttrar.
Tänk på att bacon och salami oftast är lite salt i sig själv så smaka av innan du saltar.
Jag höftar oftast, så det kan hända att du behöver öka på kryddningen lite.
Smaklig måltid!
Fotograf: Pernilla Lantz