Gräddstuvad Pyttipanna

Vi kallar den pyttipanna. Snabbt, enkelt och gott. Jag älskar när man blanda allt i en panna och låter den sedan stå så att den "gottar" till sig lite. Man tar det man har hemma i kylskåpet och trollar lite.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 10 champinjoner
  • Salami, skinka, köttbit, korv, bacon eller annat som finns i kylskåpet
  • 1 lök
  • 1/2 burk creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk philidelphiaost
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • salt, peppar
  • Chili Explosion från Santa Maria efter smak eller vanliga chiliflakes

Gör så här

Börja med att hacka allt i mindre bitar,

Smörstek champinjonerna lite lätt med vitkålen och löken,

tillsätt sedan resten av ingredienserna, låt koka upp och sänk sedan värmen så att det står och små puttrar.

Tänk på att bacon och salami oftast är lite salt i sig själv så smaka av innan du saltar.

Jag höftar oftast, så det kan hända att du behöver öka på kryddningen lite.

Smaklig måltid!

20150817_180855

Hittade denna i min kryddlåda från Santa Maria

20150817_170410

Gräddstuvad pyttipanna

 

 

 

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!