Grillad Oxfilé med Butternutpumpa

Har du inte testat Butternutpumpa innan måste du göra detta. Men tänk på att pumpa innehåller mycket kolhydrater så inget man ska överäta.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • Butternutpumpa - lagom stor
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 600 gram Oxfilé

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär pumpan i bitar och blanda med olivolja, salt och peppar.

Lägg pumpabitarna på en plåt med bakplåtspapper.

Gräddas i ugnen i ca 25-30 minuter, rör runt efter halva tiden ungefär.

Under tiden grillar du oxfilén, som du har saltat och pepprat.

Vill man så lägger man köttet i olivolja, soja, salt och peppar och en klyfta vitlök – låt dra en stund innan du grillar.

Till detta serverade vi beasås.

Smaklig måltid!

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!