Grillade kamben

Ingredienser
- Okokt kamben
- 3 st Lagerblad
- 15 st Pepparkorn
- 1/2 dl honung
- 1/2 dl tomatpure
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk rapsolja
- flingsalt en stor nypa
Gör så här
Börja med att koka kambenet i en stor kastrull, vattnet ska täcka kambenet. Lägg ner 3 st lagerblad, 15st pepparkorn och låt vattnet koka upp och sedan sänker du värmen till 1:an och låter allt koka under lock i 1h.
Under tiden gör du glaze, blandar samman alla ingredienser och låter stå.
När det gått en timme sätter du ugnen på 200 grader och penslar kambenet med glaze och gräddar den i ugnen i ca 30 minuter.
Vi brukar alltid koka 2 kamben åt gången för att lägga ett ben i frysen utan glaze. Så går det lite fortare nästa gång man är sugen på grillade kamben.
Fotograf: Pernilla Lantz