Grönsakskaka med blomkål och broccoli

En enkel variant på en grönsakskaka som blir lite snyggare och som dessutom går snabbt att göra och är mejerifri. Nu när sommaren är här är det ju inte fel att effektivisera sin matlagning lite ;)
Antal: 6-8 bitar

Ingredienser

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1/2 knippe färsk broccoli
  • 3 ägg
  • smör
  • salt
  • torkad koriander
  • lite chili flakes
  • ca 2 teskedar fiberhusk
  • lite färska örter av valfri sort att garnera med

Gör så här

Skär blomkål och broccoli i mindre bitar och kör dem i en mixer eller liknande tills det blir små smulor. Lägg över i en stor bunke.

Smält cirka 30 gram smör och häll det över blomkål/broccolismulorna.

Knäck i äggen och vispa runt så att allt blandar sig väl. Strö över fiberhusken, salta och krydda med den torkade koriandern och chili flakes. Rör runt allt så att kryddorna fördelar sig jämnt.

Ta en ugnsfast glasform som du smörar botten och kanter på.  Häll över smeten och fördela den jämnt i formen. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter. Den är klar när den fått lite färg och smeten har stelnat.

Skär upp i lagom stora rutor och garnera med lite färska örter av valfri sort, jag tog färsk koriander!

För fler goda tillbehör och andra LCHF-recept, kika in på min blogg Ekofilosophie.

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!