Hemgjord senap med lite extra sting

Ingredienser
- 1 påse gula senapsfrön
- 1 påse bruna senapsfrön
- 1 dl vatten
- 1,5 matsked sukrin strö
- 0,5 teskedar salt
- 1,5 matsked vitvinsvinäger
- ca 1/3 dl neutral olja tex rapsolja
- ca 0,5 kryddmått cayennepeppar
Gör så här
Ta en liten kastrull och häll i vatten och senapsfrön. Låt fröna svälla under omrörning tills det mesta av vattnet är uppsuget/bortångat.
Lägg frögeggan i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Kör med en mixerstav till lagom konsistens.
Smaka av med eventuellt mer salt, sukrin och vinäger. Inte helt lätt att få till smaksättningen på en gång utan man får smaka sig fram lite.
Vill du att senapen ska bli mindre grov, testa mortla fröna innan du lägger dem i blöt.
För fler LCHF-recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook.
Fotograf: Sophie Cronquist