Hemgjord senap med lite extra sting

Att göra egen senap är faktiskt riktigt enkelt! Bra dessutom då du på detta vis slipper både vanligt socker och en massa tillsatsämnen. Jag ger min senap lite extra sting med cayennepeppar!
Antal: ca 1,5 dl senap

Ingredienser

  • 1 påse gula senapsfrön
  • 1 påse bruna senapsfrön
  • 1 dl vatten
  • 1,5 matsked sukrin strö
  • 0,5 teskedar salt
  • 1,5 matsked vitvinsvinäger
  • ca 1/3 dl neutral olja tex rapsolja
  • ca 0,5 kryddmått cayennepeppar

Gör så här

Ta en liten kastrull och häll i vatten och senapsfrön. Låt fröna svälla under omrörning tills det mesta av vattnet är uppsuget/bortångat.

Lägg frögeggan i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Kör med en mixerstav till lagom konsistens.

Smaka av med eventuellt mer salt, sukrin och vinäger. Inte helt lätt att få till smaksättningen på en gång utan man får smaka sig fram lite.

Vill du att senapen ska bli mindre grov, testa mortla fröna innan du lägger dem i blöt.

För fler LCHF-recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook.

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!