Kallrökt lax med dillstuvad rotselleri

En riktigt klassisk sommarrätt men anpassad för LCHF. Krämig dillstuvad rotselleri och härlig kallrökt lax. En given sommarfavorit!
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 hel rotselleri
  • 100-150 gram kallrökt lax per portion
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • salt, vitpeppar och svartpeppar
  • smör
  • 1-2 teskedar guarkärnmjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • eventuellt några kokta ägg och tomat (ifall du vill ha mer proteiner och tomaten för att det ser snyggt ut helt enkelt)

Gör så här

Skär rotsellerin i små kuber. Ångkoka rotsellerin mjuk.

Ta en kastrull och lägg i en stor smörklick. Häll i grädden, krydda med salt, svartpeppar och vitpeppar. Tillsätt 1 tesked guarkärnmjöl. Vispa ihop och låt koka upp under omrörning. Var försiktig så att det inte bränns vid. Guarkärnmjöl tar ett tag innan det tjockar till sig, så avvakta lite och se om det behövs lite mer eller om det räcker med 1 tesked.

När gräddröran börjat tjocka till sig lägger du i den ångkokta rotsellerin. Blanda ihop och låta småputtra tills stuvningen fått bra konsistens. Klipp sedan ner dillen, rör runt och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Servera med lite citron, tomat och ett par skivor kallrökt lax. Så gott! 🙂

För fler av mina LCHF-recept kika in på min blogg Ekofilosophie!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!