Kebabrullar med vitlöksmajonnäs och krispiga grönsaker

En enkel rätt att slänga ihop efter jobbet en fredagskväll. Kebabrullar med majonnäs och lite krispiga grönsaker fixar du på runt 30 minuter!
Antal: 2 rejäla portioner

Ingredienser

  • KEBABRULLARNA
  • ca 500 gram nötfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 teskedar sambal oelek
  • ca 1 tesked spiskummin
  • ca 1 matsked torkad persilja
  • ca 0,5 tesked mald kanel
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • VITLÖKSMAJONNÄSEN
  • 1 helt ägg
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 matsked vitvinsvinäger
  • salt
  • lite torkad persilja
  • 2 stora klyftor vitlök
  • TILLBEHÖR
  • några tomater
  • valfri grönsaker tex en påse färdigblandade cole slaw grönsaker (vitkål, morötter, rödkål, rädisa)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en bunke och lägg i köttfärsen och kryddorna. Pressa i vitlöken och lägg i sambal oeleken. Knåda ihop och forma avlånga “korvar”. Lägg i en långpanna och sätt in i ugnen. Färsen räcker till ca 8 korvar. Låt stå i ca 20 minuter.

Ta en mixerbunke och häll i ägg, olja, vinäger och salt. Kör med mixerstav i någon minut tills majonnäsen blivit fast. Pressa i vitlöken och ta i lite torkad persilja. Rör runt och häll upp i en liten skål.

Ta ett stort fat, sätt såsskålen i mitten och lägg ut salladen runt omkring.

När köttfärsrullarna är klara steker du dem lite snabbt i smör så att de får lite fin färg. Lägg sedan upp rullarna på fatet ovanpå salladen. Klart att äta!

Dessa går ju att variera både vad det gäller kryddningen på biffarna, smaksättningen på såsen och valet av grönsaker/sallad.

För fler goda och enkla LCHF-recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!