Kokosglass med passionsfrukt

Ingredienser
- 3 dl krämig kokosgrädde
- 3 ägg
- 1-2 msk ev sötning
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 passionsfrukt
- 0,5 dl riven kokos
Gör så här
För att kokosgrädden ska gå att vispa liknande vanlig grädde så bör burken eller förpackningen få stå i kylen över natten. Kylan gör att den enklare går att vispa lite fluffig.
Häll den kalla kokosgrädden i en bunke och vispa en stund med elvisp tills fluffig. Det kan vara svårt att få kokosgrädden/mjölken fluffig och om du inte får till det så blir glassen god ändå.
I en annan bunke knäcker du äggen och tillsätter ev sötning, kokos och vanilj. Vispa pösigt med elvisp i några minuter.
Gröp ut passionsfrukten och blanda ner i äggsmeten.
Använd en slickepott och vänd försiktigt ner kokosgrädden i äggsmeten.
Bäst resultat och en glass utan alltför mycket iskristaller får du om du använder en glassmaskin. Följ i då instruktionerna för just din maskin.
Om du inte har någon glassmaskin så blir det ändå en god glass men med risk för lite fler iskristaller. Häll upp i en lagom stor låda med lock och ställ in i frysen. Efter ca 30 min tar du ut glassen och rör runt med en sked/slev för att blanda runt. Efter ytterligare 30 min gör du samma sak igen. Låt stå i frysen tills helt frusen.
Ta fram och låt tina 10-15 min innan servering.
Fotograf: Annika Malm