Kotletter med ägg- och grönsaksröra

Ingredienser
- 4 små karrékotletter utan ben
- salt, svartpeppar och lite chilipulver
- 1/2 zucchini
- 2 färska gula lökar
- lite färsk bladspenat
- lite blast från färsk gul lök
- 2 ägg
- 1 klyfta vitlök
- smör att steka i
Gör så här
Stek kotletterna i rikligt med smör. Ös köttet med smör under stekning. Innan stekning kryddar du båda sidorna på kotletterna med salt, svartpeppar och chilipulver.
Hacka lök och skär zucchinin i mindre bitar. Lägg i stekpanna med rejält med smör. Pressa i vitlöken och klipp ner lökblasten. Krydda med salt och svartpeppar. Stek tills grönsakerna börjar bli mjuka, knäck då i äggen direkt i stekpannan och rör ut dem med stekspaden. Stek en stund och rör runt under tiden så att ägg och grönsaker blandar sig väl. På slutet tillsätter du bladspenaten och steker ihop röran lite snabbt.
Servera köttet med grönsaksblandningen och en extra klick smör ifall du behöver ännu mer energi.
För fler mättande LCHF-recept utan mejeriprodukter, kika in på min blogg Ekofilosophie!
Fotograf: Sophie Cronquist