Köttfärssås

Min mammas recept fast på mitt sätt.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g nöttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk finkrossade tomater, Mutti
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt, peppar
  • 2 msk kalvfond
  • Pizzakrydda - vet inte hur mycket jag tar i men en hel del. Smaka av
  • 1 stor vitlöksklyfta

Gör så här

Börja med att finhacka löken, stek den sedan i smör tills den mjuknar.

Tillsätt sedan nöttfärsen och rör runt tills den är nästan genomstekt.

Sedan häller du i krossade tomater, alla kryddor. Låt koka upp och sänk sedan värmen så att den står och små puttrar i ca 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer pizzakrydda.

När den har gottat till sig så tillsätter du créme fraichen och rör runt tills den smälter ner i köttfärsen.

Till köttfärsen serverar jag antigen ruccola, bönpasta eller smörstekt vitkål som jag har strimlat tunt.

Smaklig måltid!

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!