Kycklinggratäng med färskost

Snabb och god kycklinggratäng som funkar till vardag som fest
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfiléer
  • 1 röd paprika
  • 200 g créme fraiche
  • 200 g färskost
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 200 g riven ost
  • Tillbehör

  • Salta jordnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungssäker form och fördela kycklingfiléerna i den.
Skör paprikan i bitar och fördela över kycklingen.
Rör ihop créme fraiche, färskost, sambal oelek, tomatpure och kryddor.
Fördela blandningen över kycklingen och strö över riven ost.

Gratinera i ugnen tills kycklingen är klar och gratängen har fått fin färg. Använd gärna en stektermometer, kycklingen ska vara över 75 grader när den är klar.

Servera med jordnötter och sallad.

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!