Ljummen sallad med valnötter och getost

En god och lite matigare sallad som serveras ljummen. Passar perfekt till en grillad köttbit, eller ät som den är med tex lite parmaskinka!
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 påse färsk babyspenat
  • lite rädisor (typ 1 knippe)
  • 1 getost i "rulle"
  • en näve grovhackade valnötter
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i

Gör så här

Skiva zucchinin i halvcirklar. Stek i smör tillsammans med den hackade vitlöken, lite salt och svartpeppar. När zucchinin blivit mjuk lägger du i rädisorna (som du eventuellt delar på mitten om de är stora). Låt det fräsa ihop en liten stund.

Skär under tiden getosten i mindre bitar och hacka en näve valnötter lite grovt. Lägg upp zucchiniblandningen i en djup tallrik, lägg över osten och valnötterna och blanda runt. Det sista du gör är att lägga i bladspenaten och blanda om, sedan är det klart att servera! Gott och enkelt!

För fler enkla och goda LCHF-recept, kolla in min blogg Ekofilosophie!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!