Maffiga hamburgare med aubergine och chilimajonnäs

En variant på LCHF-hamburgare utan bröd eller sallads-wrap. Använd helt enkelt en aubergine istället för bröd! Snyggt, annorlunda och mättande!
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • BURGARNA
  • 300 gram högrevsfärs
  • salt, svartpeppar och torkad timjan
  • smör att steka i
  • MAJONNÄSEN
  • 1 helt ägg
  • 1 dl smält smör
  • lite drygt 0,5 dl olivolja
  • 0,5 matsked vitvinsvinäger
  • salt och chilipulver
  • TILLBEHÖR
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor rödlök

Gör så här

Knåda ihop färsen med kryddorna och forma avlånga lite tjockare hamburgare. Stek i panna eller grilla.

Dela auberginen på längden i fyra delar. Grilla eller tillaga i ugn. Salta och häll över lite olivolja innan du lägger in dem i ugnen eller på grillen. Auberginerna ska inte bli helt genomstekta då de blir för sladdriga då. Se till så att de har lite styvhet kvar.

Häll alla ingredienser till majonnäsen i en mixerbunke och kör med mixerstav tills majonnäsen blivit tjock. Tillsätt mer olja ifall du vill ha den tjockare.

Strimla rödlöken i tunna ringar.

Bygg upp hamburgaren genom att ta en aubergineplatta i botten, lägg på biffen, lite lök och ringla över majonnäs. På med locket i form av den andra skivan av auberginen.

Denna burgare ätes lämpligen med kniv och gaffel. Majonnäsen räcker till mer än 2 portioner, men den är även god till annat så det är lika bra att göra lite extra.

För fler goda och inspirerande recept kika in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!